Pemberdayaan Pembudidaya Ikan Melalui Pemberian Bantuan Bibit Ikan Bandeng di Desa Growong Kidul, Pati, Jawa Tengah

  • Bagus Dwi Hari Setyono Universitas Mataram
  • Ni Luh Mutiara Pebrianti Universitas Mataram
  • Finda Maudina Universitas Mataram
  • Beni Suprianto BBPBAP Jepara
  • Budi Santoso BBPBAP Jepara
  • Rangga Idris Affandi University of Mataram
  • Wastu Ayu Diamahesa Universitas Mataram
Keywords: Milkfish, Seed, Pati

Abstract

The empowerment program for milkfish farmers is an effort to enhance productivity and the well-being of the fishing community in Growong Kidul Village, Pati Regency, Central Java. The program's implementation includes the distribution of quality milkfish fingerlings to milkfish farmers as part of community engagement. The program aims to improve the technical knowledge of milkfish farming, strengthen the capacity of aquaculture infrastructure, and support the sustainability of the fisheries industry in the region. The methods employed include technical training, the provision of quality milkfish fingerlings, and assistance in the maintenance and marketing of milkfish farming products. Throughout the engagement activities, the community has shown great enthusiasm and participation. This is evident in the number of involved milkfish farmers, high attendance rates, active participation in discussions, and field activities. Ensuring the sustainability of this program is essential given the significant potential for milkfish farming development, especially in post-harvest processing.

References

Y. P. Handoko, D. A. K. Apriani, and S. N. Amrizal, “KARAKTERISTIK PROSES PENGOLAHAN BANDENG (Chanos chanos) PRESTO SKALA UMKM DI KECAMATAN JUWANA, KABUPATEN PATI,” MARINADE, vol. 05, no. 02, pp. 157–165, 2022, doi: 10.31629/marinade.v5i02.4962.

N. Aeni, E. S. Rahayu, R. K. Adi, and E. Antriyandarti, “Analisis Risiko dan Distribusi Pendapatan Budidaya Bandeng (Chanos chanos) Kabupaten Pati,” AGRIEKONOMIKA, vol. 10, no. 1, pp. 27–37, Oct. 2021, doi: 10.21107/agriekonomika.v10i1.9838.

S. Andriyanto, “KONDISI TERKINI BUDIDAYA IKAN BANDENG DI KABUPATEN PATI, JAWA TENGAH,” Media Akuakultur, vol. 8, no. 2, pp. 139–144, Dec. 2013, doi: 10.15578/ma.8.2.2013.139-144.

A. S. Prabakusuma, “LAPORAN KAJIAN TEKNIS BUDIDAYA PERIKANAN UNTUK REHABILITASI TAMBAK KABUPATEN PATI: Pengujian Parameter Fisika, Kimia, dan Biologi Perairan,” 2016. doi: 10.13140/RG.2.2.31452.28803/1.

R. Handayani, S. Rejeki, and T. Elfitasari, “EVALUASI KELAYAKAN USAHA BUDIDAYA IKAN BANDENG (Chanos chanos) SECARA SEMI INTENSIF DI KECAMATAN ULUJAMI, KABUPATEN PEMALANG,” Sains Akuakultur Trop., vol. 3, no. 1, pp. 2621–0525, Mar. 2019, doi: 10.14710/sat.v3i1.2991.

M. F. Akhmadi, Imra, and D. Maulianawati, “Fortifikasi Kalsium dan Fosfor pada Crackers dengan Penambahan Tepung Tulang Ikan Bandeng (Chanos chanos),” J. Ilm. Perikan. dan Kelaut., vol. 11, no. 1, pp. 49–54, May 2019, doi: 10.20473/jipk.v11i1.11911.

M. Y. K. Deran, A. Tjendanawangi, and N. Dahoklory, “Efektifitas Substitusi Tepung Ikan (Brevoorita tyrannus) dengan Tepung Ampas Kelapa (Cocus nucifera L) Terhadap Pertumbuhan dan Kelulushidupan Ikan Bandeng (Chanos chanos),” J. VOKASI ILMU-ILMU Perikan., vol. 3, no. 2, pp. 147–153, Apr. 2023, doi: 10.35726/jvip.v3i2.6083.

A. Akbar, S. Nurmiah, and G. Sushanti, “Proporsi Penggunaan Kulit pisang (Musa paradisiaca L) dan Daging ikan Bandeng (Chanos chanos) pada Pembuatan Abon,” Lutjanus, vol. 26, no. 1, pp. 20–28, Jun. 2021, doi: 10.51978/jlpp.v26i1.415.

Kementerian Kelautan dan Perikanan, “Rilis Data Kelautan dan Perikanan Triwulan II Tahun 2022,” 2022.

Tedi, W. Nahraeni, and Muarif, “ANALISIS KELAYAKAN FINANSIAL TAMBAK IKAN BANDENG (Chanos chanos) SISTEM SILVOAKUAKULTUR,” J. MINA SAINS, vol. 6, no. 1, pp. 40–47, May 2020, doi: 10.30997/jms.v6i1.2739.

D. Adriani, F. Sjarkowie, A. Minha, I. Alamsyah, and M. Yazid, “PELATIHAN PERENCANAAN PARTISIPATIF BAGI MASYARAKAT DALAM RANGKA PEMANFAATAN DANA DESA YANG EFEKTIF DAN EFISIEN DI DESA SEJARO SAKTI,” ABDIMAS ALTRUIS J. Pengabdi. Kpd. Masy., vol. 3, no. 1, pp. 37–44, Apr. 2020, doi: 10.24071/aa.v3i1.2949.

N. L. M. Pebrianti et al., “Pemanfaatan Rumput Laut Latoh (Caulerpa sp.) Sebagai Snack Sehat Pencegah Stunting di Desa Bulu, Kecamatan Jepara, Kabupaten Jepara,” J. Pengabdi. Magister Pendidik. IPA, vol. 6, no. 3, pp. 523–528, 2023, doi: 10.29303/jpmpi.v6i3.4779.

Z. Nahruddin, “PEMBERDAYAAN MASYARAKAT DALAM PENGELOLAAN HASIL PERIKANAN DI KELURAHAN SUMPANG BINANGAE KABUPATEN BARRU,” Otoritas J. Ilmu Pemerintah., vol. 4, no. 1, pp. 92–100, Apr. 2014, doi: 10.26618/ojip.v4i1.83.

M. B. Syamsunarno, M. K. Maulana, F. R. Indaryanto, and Mustahal, “Kepadatan Optimum Untuk Menunjang Tingkat Kelangsungan Hidup Benih Ikan Bandeng (Chanos chanos) Pada Transportasi Sistem Tertutup,” J. Biol. Trop., vol. 19, no. 1, pp. 70–78, Mar. 2019, doi: 10.29303/jbt.v19i1.1036.

E. Ayuzar and Zuriani, “IbIKK BUDIDAYA IKAN PATIN (Pangasius sp) DI KOLAM TERPAL,” Dharma Raflesia J. Ilm. Pengemb. dan Penerapan IPTEKS, vol. 15, no. 2, pp. 81–88, Mar. 2017, doi: 10.33369/dr.v15i2.4045.

I. Dahril, U. M. Tang, and I. Putra, “Pengaruh Salinitas Berbeda terhadap Pertumbuhan dan Kelulushidupan Benih Ikan Nila Merah (Oreochromis sp.),” Berk. Perikan. Terubuk, vol. 45, no. 3, pp. 67–75, 2017, doi: 10.31258/terubuk.45.3.67-75.

I. Ihsanudin, S. Rejeki, and T. Yuniarti, “PENGARUH PEMBERIAN REKOMBINAN HORMON PERTUMBUHAN (rGH) MELALUI METODE ORAL DENGAN INTERVAL WAKTU YANG BERBEDA TERHADAP PERTUMBUHAN DAN KELULUSHIDUPAN BENIH IKAN NILA LARASATI (Oreochromis niloticus),” J. Aquac. Manag. Technol., vol. 3, no. 2, pp. 94–102, 2014, [Online]. Available: https://ejournal3.undip.ac.id/index.php/jamt/article/view/5163

Published
2023-10-20